Goud voor Schulting... door een slim pak? 2018-02-23T13:29:42

Nieuwe hi-res beelden van de Samsung Galaxy S9

Olympische Note 8 voor Pyeongchang-sporters

Goud voor Schulting... door een slim pak?

Samsung SmartSuit hielp shorttrackers in de voorbereiding

Goud voor Schulting... door een slim pak?

Het zal je niet zijn ontgaan: Suzanne Schulting heeft een gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Pyeongchang. In de voorbereiding op dat toernooi kreeg ze hulp uit onverwachte hoek: de techwereld. Samsung ontwikkelde namelijk een slim schaatspak dat de Nederlandse shorttrackers nog dichter bij perfectie moest brengen. En dat hielp.

Schulting en Sjinkie Knegt kregen de afgelopen maanden hulp van de techniek bij hun trainingen. Samsung heeft Sjinkie en Suzanne een zogeheten SmartSuit ter beschikking gesteld waarmee ze hun houding op het ijs kunnen optimaliseren.

Het op maat gemaakte schaatspak is voorzien van een aantal ingebouwde sensors die de exacte lichaamshouding in kaart brengen. De SmartSuit maakt verbinding met een speciale app waar realtime gegevens naartoe worden gestuurd. De schaatscoach kan zo op de millimeter nauwkeurig zien of schaatsers bijvoorbeeld diep genoeg zitten. Is de houding niet optimaal, dan kan de coach via de app een trilling naar de SmartSuit sturen, die door de schaatser via de pols wordt ontvangen. De schaatser kan dan direct zijn of haar houding aanpassen.

Bondscoach Jeroen Otter over de SmartSuit: “Door de lichaamshouding te bepalen, kunnen we nog effectiever trainen. Ik merk dat Sjinkie en Suzanne nu al profiteren van deze unieke innovatie.” Volgens de coach kan de houding van de schaatser op het ijs het verschil maken tussen zilver en goud. Sjinkie Knegt beaamt dat: “Ik schaatste altijd op gevoel en schatte zelf in of ik diep genoeg zat. Maar nu kan mijn coach precies zien of ik nog iets dieper moet zitten voor mijn ideale houding.”

Samsung verzorgde de pakken en de app: “Met de SmartSuit hopen we Sjinkie en Suzanne naar een nog hoger niveau te tillen en eraan bij te dragen dat zij hun olympische gouden droom kunnen verwezenlijken.” In het geval van Schulting is dat nu dus helemaal gelukt. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord