Grafisch ontwerper steekt Windows 7 in modern jasje

© CIDimport

Grafisch ontwerper steekt Windows 7 in modern jasje

Geplaatst: 9 september 2020 - 05:54

Aangepast: 20 september 2022 - 07:44

Randolf Bouwma

Wat als Windows 7 niet in 2009 was uitgekomen maar juist dit jaar voor het eerst werd uitgebracht? De Turkse grafisch ontwerper Kamer Kaan Avdan ontwierp een concept voor de (nog?) niet-bestaande Windows 7 2020 Edition en wij zijn fan.

Grafisch ontwerper steekt Windows 7 in modern jasje

In onderstaande YouTube-video zie je in feite een mix van Windows 7 met de design-elementen van het hedendaagse Windows 10. Vensters met afgeronde hoeken en transparante onderdelen zijn daar belangrijke onderdelen van.

Het startmenu en mappen in de Verkenner krijgen erdoor een frisse look. Ook voegde de bedenker gelijk maar het actiecentrum toe, dat eigenlijk pas in Windows 10 zijn intrede maakte en toegang geeft tot snelle instellingen en gemiste notificaties.

Geen updates meer

Uit de reacties onder de video blijkt dat velen hopen op zo'n moderne update door Microsoft zelf. Toch hoeft men daar niet meer op te rekenen. Sinds 14 januari van dit jaar is de ondersteuning voor Windows 7 gestopt.

Foutjes in het besturingssysteem worden niet meer opgelost en er komen ook geen veiligheidsupdates meer voor uit, laat staan dat er nu nog een hele make-over op de rol staat. Maar erover fantaseren kan altijd, zeker met knappe video's als deze.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten