Grappenmakers laten iPhone vastlopen met CrashSafari-url 2016-01-25T16:09:28

Franse taal dupe van onhandige toetsenborden

Hotel speciaal voor gamers geopend: Arcade Hotel

Grappenmakers laten iPhone vastlopen met CrashSafari-url

Grappenmakers laten iPhone vastlopen met CrashSafari-url

Er gaat een link rond waardoor je iPhone ‘voor de grap’ crasht. De links worden door grapjassen onherkenbaar verstuurd via social media en als je er op klikt wordt je iPhone opnieuw opgestart.

Crash Safari

Het domein dat de crash veroorzaakt heeft een vrij duidelijke naam: crashsafari.com. Deze link wordt door de grappenmakers gemaskeerd door de url in te korten, waardoor je niet meer ziet waar de link je naartoe brengt.

Dit kan bijvoorbeeld met Google URL shortener of Bitly, diensten die normaal gebruikt worden om links korter te maken voor Twitter en andere sociale media. De verkorte links worden dan in Twitter berichten geplaatst met een misleidende click-bait titel.

 
De ‘grap’ wordt uitgebreid toegelicht in een youtubevideo, waar nog vijf andere ‘pranks’ aan bod komen.

Hoe werkt crashsafari.com

Crashsafari werkt met een simpel script dat je browser in korte tijd een oneindige hoeveelheid karakters laat generen, waardoor het werkgeheugen vol raakt en de telefoon geforceerd herstart wordt. Het script werkt overigens ook voor Android en pc, maar daar loopt enkel de browser vast.

Het is niet het eerste 'virus' dat een iPhone laat vastlopen. Vorig jaar was er ook al de 'effective power'-bug waarmee je iPhones kon laten vastlopen met een sms'je.

Check verkorte url’s

In de browser op je computer is het makkelijk om te controleren waar een (verkorte) link naartoe gaat, door met je cursor over de link te zweven. Het doel van de link verschijnt dan links onderin. Op een iPhone is dit moeilijker en ben je aangewezen op diensten als Url Uncover. Het is raadzaam om verkorte url’s van onbetrouwbare bronnen of ‘grappige’ vrienden eerst door deze tool te halen, zodat je weet waar je heen wordt gestuurd.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord