Gratis Atari Pong-app ter ere van 40 jaar Pong

© CIDimport

Gratis Atari Pong-app ter ere van 40 jaar Pong

Geplaatst: 30 november 2012 - 10:27

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:18

Redactie ID.nl

Atari heeft een gratis Pong spel uitgebracht voor iPhone en iPad onder de naam Pong World. De app is ter ere van de 40ste verjaardag van de eerste officiële Atari Pong-spel.

Pong, afgeleid van pingpong, is een van de eerste videospellen en kon zowel tegen de computer als tegen iemand anders worden gespeeld. Ralph H. Bauer ontwikkelde het spel tussen 1966-1969 op een tv-tje. Hij had al in 1951 het idee om spellen voor de tv te maken maar zijn baas zag daar niets in. Ralph H. Bauer wordt gezien als de uitvinder van de videogame.

Gratis Atari Pong-app ter ere van 40 jaar Pong-16431837

© CIDimport

Ralph H. Bauer met zijn oude creatie

Pong in de huiskamer

Atari bracht het spel in 1972 uit in de Arcade-hallen en drie jaar later verscheen het voor de console in de huiskamer. Het spel is een soort tafeltennis en in 1978 bracht Atari een afgeleide titel uit onder de naam Breakout dat ook zeer succesvol bleek.

World of Pong

World of Pong is in een nieuw jasje gestoken met graphics van deze tijd en kan ook tegen andere spelers worden gespeeld. Het bevat vier levels met verschillende power-ups en bal-effecten. Je kunt je eigen 'paddle' (batje) zelfs personaliseren. Atari schreef een wedstrijd uit waarbij game-ontwikkelaars een versie van Pong konden bouwen en daarmee 50.000 dollar konden winnen. World of Pong werd de winnaar en is nu gratis te downloaden voor iOS.

De gratis game-app is hier te vinden in de Apple App Store en wie geen iPad of iPhone heeft kan het altijd nog met vrienden live spelen:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten