Gratis upgrade naar Windows 10 nu helemaal niet tegen te houden 2015-10-15T13:45:28

LG brengt Android 6 Marshmallow naar G4

Review: Bakker Elkhuizen TabletRiser

Gratis upgrade naar Windows 10 nu helemaal niet tegen te houden

Gratis upgrade naar Windows 10 nu helemaal niet tegen te houden

Microsoft maakt het je niet makkelijk om Windows 10 te negeren, maar toch lukt het veel mensen nog de upgrade naar het nieuwe OS tegen te houden. Daar komt misschien wel verandering in met een nieuwe aanpassing van Windows Update, waardoor het voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8 nog moeilijker wordt Windows 10 tegen te houden.

Veel gebruikers klagen namelijk dat het inmiddels een stuk moeilijker is om de update naar Windows 10 te negeren. In de nieuwe Windows Update is het namelijk niet mogelijk te kiezen voor optionele updates, waardoor je niet kunt zeggen dat Windows 10 niet bij de installatiebestanden zit.

Onzichtbare updates

Op internet zijn inmiddels meerdere forum-posts te vinden van gebruikers die de update niet weg krijgen. Het lijkt te gaan om verschillende soorten updates. Zo wordt bij sommige gebruikers een venster getoond dat zegt dat de update meteen kan beginnen, maar zien andere gebruikers alleen 'dat er updates zijn', maar kunnen zij niet zien welke.

Experts raden inmiddels aan om Windows Update helemaal uit te schakelen.

Hardnekkige gratis upgrade

Mensen die Windows 10 niet willen, hebben moeite dat tegen te houden

Windows 10 is een gratis upgrade, die kan worden uitgevoerd vanaf Windows 7 en Windows 8(.1). Dat gebeurt via Windows Update, dat naast kritieke beveiligingsupdates ook de upgrade-bestanden voor Windows 10 download en probeert te installeren bij gebruikers.

Controversieel

Dat proces is controversieel: Veel gebruikers willen Windows 10 om uiteenlopende redenen niet installeren, maar worden daar door Microsoft toch door verleid. Bovendien probeert Microsoft op steeds onopvallendere wijze door te drukken, zodat mensen vaak ook geen idee hebben dat ze Windows 10 hebben tot ze hun computer nietsvermoedend opstarten.

Onze collega's van PCMweb concludeerden zelfs al dat de ongevraagde upgrade illegaal is.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord