Gratis wifi in de trein wordt stabieler maar trager

© CIDimport

Gratis wifi in de trein wordt stabieler maar trager

Geplaatst: 13 april 2015 - 05:18

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:49

Redactie ID.nl

Het 'WiFi in de trein' wordt stabieler, maar ook trager. De NS gaat nog deze zomer alle treinen uitrusten met 4G-internet, maar zet ook een snelheidslimiet op voor gebruikers.

Dat meldt OV Magazine. De NS biedt het wifi in de treinen al sinds 2010 gratis aan, maar dat werkte altijd op een 3G-netwerk van T-Mobile.

De NOS wist vorige week te melden dat de NS het wifi wil overzetten naar het snellere 4G. Maar ondanks de snellere verbinding gaan reizigers er qua snelheid niet veel op vooruit.

Snelheidslimiet

Gebruikers krijgen namelijk een snelheidslimiet van zo'n 150 kb/s. Daarmee is het volgens de vervoerder wel mogelijk om webpagina's te laden en bijvoorbeeld Facebook te lezen, maar niet om video's te streamen. Dat moet ervoor zorgen dat alle gebruikers een stabiele verbinding houden.

Stabieler

De overstap naar 4G is vooral bedoeld om het gratis treininternet stabieler te maken. De NS biedt het gratis internet sinds 2010 aan, maar veel reizigers klagen dat het internet onbruikbaar traag is. Overigens was het al langer verboden om video's te streamen op het netwerk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten