© CIDimport

Gratis WK kijken in HD-kwaliteit

Geplaatst: 3 maart 2006 - 10:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:18

Redactie ID.nl

Nu de Olympische Winterspelen in Turijn achter de rug zijn, gaat ieders aandacht langzamerhand richting Duitsland, naar het WK Voetbal. En dáár spelen kabelaars Casema en Essent samen met Samsung nu al op in.Casema, Essent Kabelcom en Samsung Electronics bieden de WK-voetbaluitzendingen van de NOS gratis in HD-kwaliteit aan.

Gratis WK kijken in HD-kwaliteit

Nu de Olympische Winterspelen in Turijn achter de rug zijn, gaat ieders aandacht langzamerhand richting Duitsland, naar het WK Voetbal. En dáár spelen kabelaars Casema en Essent samen met Samsung nu al op in.Casema, Essent Kabelcom en Samsung Electronics bieden de WK-voetbaluitzendingen van de NOS gratis in HD-kwaliteit aan. Kabelabonnees kunnen vanaf dit voorjaar ook van andere programma's in HD genieten. Casema, Essent Kabelcom en Samsung verwachten dat over twee jaar 25% van de kabelabonnees met een HD Ready plasma- of LCD-TV naar HDTV kijkt. Dit jaar zullen circa 800.000 platte televisies over de toonbank gaan.

Abonnees van de kabelbedrijven Casema en Essent Kabelcom kunnen in juni de NOS-uitzendingen van het WK voetbal gratis in HD bekijken, net als abonnees van Multikabel en CAIW. Dit voorjaar zullen ook andere zenders die in HD gaan uitzenden aan de kabelpakketten worden toegevoegd,  zoals National Geographic en Discovery Channel en Euro1080 opgenomen.

Om de HD-beelden op een televisie te kunnen weergeven, introduceert Samsung als eerste in Nederland een digitale HD-settopbox. Deze gebruiksvriendelijke settopbox brengt de HDTV-signalen via een HDMI-aansluiting over naar een plasma- of LCD-televisie, die is voorbereid op HDTV. Deze televisies zijn voorzien van een HD-ready logo. Aan het einde van 2005 was 70% van de Samsung plasma- en LCD-tv's die is verkocht, voorbereid op HDTV.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten