Groene Hart Ziekenhuis doet aangifte tegen hacker

© CIDimport

Groene Hart Ziekenhuis doet aangifte tegen hacker

Geplaatst: 28 november 2012 - 12:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:20

Redactie ID.nl

Het Groene Hart ziekenhuis doet aangifte tegen de hacker die eerder dit jaar inbrak op de server van het ziekenhuis. De vermoedelijke hacker werd eerder deze week gearresteerd.

Het Groene Hart ziekenhuis doet aangifte tegen de hacker die eerder dit jaar inbrak op de server van het ziekenhuis. De vermoedelijke hacker werd eerder deze week gearresteerd. Wel zegt het ziekenhuis het melden van het lek te waarderen.

In oktober verscheen een bericht op Nu.nl dat er ingebroken was op een server van het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Er werden onder andere zo’n 1800 gescande pagina’s uit medische dossiers van voor 2008 gedownload. In totaal hadden de bestanden een omvang van meer dan 7 GB. Met welke reden deze dossiers werden gedownload is nog niet duidelijk. Gisteren maakte het Openbaar Ministerie bekend dat een 26-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel is aangehouden in verband met de inbraak.

Het ziekenhuis heeft op advies van politie, justitie en het Nationaal Cyber Security Centrum besloten aangifte te doen vanwege de grote hoeveelheid gekopieerde bestanden. Wel zegt het ziekenhuis te waarderen dat het ‘de kans kregen om eerst een aantal veiligheidsmaatregelen te treffen, voordat tot publicatie van de inbraak werd overgegaan’. De hacker had voor publicatie van de inbraak eerst het ziekenhuis ingelicht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten