Groot lek ontdekt bij keyboard-app Ai.type 2017-12-06T12:07:31

Review: Bose SoundLink Micro

Apps af te rekenen met iDeal in Play Store

Groot lek ontdekt bij keyboard-app Ai.type

Groot lek ontdekt bij keyboard-app Ai.type

Wie de keyboard-app Ai.type gebruikt, doet er goed aan zijn wachtwoorden te veranderen. Door een lek lagen miljoenen persoonlijke gegevens op straat.

Beveiligingsonderzoekers van het Kromtech Security Center ontdekten online een publiekelijk toegangbare, onbeveiligde database, met daarin 577 GB aan verzamelde data van 31 miljoen Ai.type-gebruikers.

Die info bleef niet beperkt tot gebruikersnamen en wachtwoorden, maar ook telefoonnummers en adresboeken, serienummers en locatiegegevens, zoektermen bij zoekmachines, ip-adressen en nog veel meer gevoelige informatie. Bij de gratis versie werd meer data verzameld dan bij de betaalde variant, vermoedelijk met het oog op adverteerders.

Alleen Android

'Alleen' de gegevens van Android-gebruikers waren inzichtelijk. De app is ook beschikbaar voor iOS, maar die data is niet aangetroffen bij het lek.Onbekend is of deze informatie misbruikt is door kwaadwillenden. De ontwikkelaars van AI.type hebben de database inmiddels toch maar versleuteld. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord