Grooveshark-kloon biedt alsnog illegaal muziek aan

© CIDimport

Grooveshark-kloon biedt alsnog illegaal muziek aan

Geplaatst: 6 mei 2015 - 07:59

Aangepast: 15 november 2022 - 22:19

Redactie ID.nl

Grooveshark leeft! Tenminste, een beetje. De muziekstreamingdienst gooide vorige week de handdoek in de ring na een lange juridische strijd met platenmaatschappijen. Vandaag is er een kloon opgedoken.

Op Grooveshark.io kun je weer als vanouds muziek streamen en mp3'tjes downloaden. De site is niet opgericht door de eerdere beheerders van Grooveshark, maar door een persoon die al voor het sluiten van de dienst de bui zag hangen. Hij maakte daarom een backup van alle content en kreeg 90 procent van de muziek overgezet, voor het originele Grooveshark definitief stopte.

Onder de radar

Veel functies van het oude Grooveshark zijn in de kloon nog niet aanwezig. Je kan bijvoorbeeld geen afspeellijsten maken of favoriete tracks opslaan. Die features moeten wel weer in de site gebouwd worden, vertelt eigenaar 'Shark' aan The Verge. Hij werkte ooit voor Grooveshark en heeft een team samengesteld om de kloon verder uit te bouwen.

Eem belangrijk verschil is dat de liedjes niet op de servers van Grooveshark.io staan. In plaats daarvan zoekt de site op andere downloadsites, om te kijken of de nummers ergens anders staan geüpload. Grooveshark.io host dan ook niet zelf de nummers. Zo hoopt de initatiefnemer onder de radar te kunnen blijven. Gebruikers konden vroeger ook zelf muziek uploaden. Dat kan hier niet.

Slechte kwaliteit

Voor de luisteraar betekent het vooral dat de kwaliteit nogal eens te wensen overlaat. Veel nummers die je er vindt, hebben nog geen bitrate van 192 kbp/s. Een lagere bitrate zorgt ervoor dat de muziek al snel dof klinkt. 

Er zijn meer alternatieven voor Grooveshark. Computer Idee zet er drie in de spotlight.

Grooveshark-kloon biedt alsnog illegaal muziek aan-15804301

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten