Grote advertentienetwerken verspreidden malware 2016-03-16T09:28:12

HERE Maps voor Windows Phone stopt

Entrim 4D-koptelefoon maakt virtual reality 'voelbaar'

Grote advertentienetwerken verspreidden malware

Grote advertentienetwerken verspreidden malware

Een groot aantal websites is dit weekend slachtoffer geworden van 'malvertising', waarbij er malware wordt verspreid via advertentiebanners op websites. Het gaat om een aantal grote websites zoals die van de BBC, maar de malware werd ook verspreid door honderden kleine websites.

Afgelopen weekend is een groot aantal websites het slachtoffer geworden van malvertising. Naast de hoeveelheid, werden ook relatief veel grote sites getroffen, zoals de sites van de New York Times en de BBC.

Record

De aanvallen werden opgemerkt door verschillende virusscanners zoals die van Trend Micro en MalwareBytes. Die merkten vorige week al op dat er een flink aantal nieuwe malvertising-aanvallen had plaatsgevonden, maar dat is dit weekend tot recordhoogte gestegen. Inmiddels houden de meeste virusscanners de malware wel tegen.

Malvertising

Malvertising is een vorm van malware die zich verspreidt via advertentienetwerken. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om Flash-banners die misbruik maken van gaten in Flash Player, Internet Explorer of andere software als Javascript. De beste manier om malvertising tegen te gaan is het up-to-date houden van je software, maar ook adblockers werken tegen malvertising.

Ransomware

Deze specifieke malvertising verspreidde onder andere een vorm van ransomware. Hoe je je daar tegen kunt beschermen, lees je hier.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord