Grote hack op lettertypensite DaFont

© CIDimport

Grote hack op lettertypensite DaFont

Geplaatst: 19 mei 2017 - 07:45

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:28

Redactie ID.nl

Bij een hack op de bekende lettertypensite DaFont zijn zo'n 640.000 gebruikersnamen en wachtwoorden buitgemaakt. De gestolen gegevens bleken tevens niet goed beveiligd.

Dat meldt ZDNet vandaag. De site kreeg een deel van de data in handen via de hacker die er in is geslaagd in te breken op de fontsite en daarvan de database ontfutselde. Daarin was hij niet de eerste, want de database zou al een tijdje door anderen op het dark web worden verhandeld.  

De wachtwoorden waren wel versleuteld opgeslagen, maar gebruikten daarvoor een sterk verouderd beveiligingsalgoritme. 98 procent van de wachtwoorden zijn dan ook al gekraakt.

Geen reactie

DaFont is een van de bekendste sites voor het downloaden van lettertypen. Soms moet je daarvoor betalen, maar in de database zijn geen betaalgegevens teruggevonden. De beheerders van DaFont hebben nog niet op de recente ontwikkelingen gereageerd.

Op de site Have I Been Pwned kun je achterhalen of ook jouw gegevens in handen zijn van cybercriminelen. De data van de DaFont-hack is inmiddels in die database opgenomen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten