Grote peer2peer-servers platgelegd

© CIDimport

Grote peer2peer-servers platgelegd

Geplaatst: 22 februari 2006 - 06:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:19

Redactie ID.nl

De Belgische en Zwitserse autoriteiten hebben gisteren actie ondernomen tegen de grootste eDonkey servers ter wereld. De populaire Razorback2 servers werd tijdens een inval in beslag genomen bij een Belgische hostingprovider en de Zwitserse eigenaar werd aangehouden. Dat meldt Stichting Brein. Onderzoek leidde tot een aangifte bij de Zwitserse en Belgische justitie.

Grote peer2peer-servers platgelegd

De Belgische en Zwitserse autoriteiten hebben gisteren actie ondernomen tegen de grootste eDonkey servers ter wereld. De populaire Razorback2 servers werd tijdens een inval in beslag genomen bij een Belgische hostingprovider en de Zwitserse eigenaar werd aangehouden. Dat meldt Stichting Brein. Onderzoek leidde tot een aangifte bij de Zwitserse en Belgische justitie. De servers waren bij een Belgische serviceprovider in Zaventem ondergebracht door een in Zwitserland woonachtige sitehouder. Ook de Belgische beheerder van de server werd aangehouden. Het Razorback2 netwerk was goed voor een derde van alle eDonkey verkeer wereldwijd, dat wil zeggen meer dan een miljoen gebruikers en 170 miljoen illegale bestanden met muziek, films en software.

Ook in Nederland wordt opgetreden tegen p2p-piraterij. Stichting BREIN voert een structurele aanpak uit tegen illegale p2p-sites en -servers. Sinds oktober 2005 werden 29 van zulke sites afgesloten. Tegen diverse volhardende sitehouders zijn acties in voorbereiding.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten