Haal je gegevens van Google met dit formulier

© CIDimport

Haal je gegevens van Google met dit formulier

Geplaatst: 2 juni 2014 - 07:46

Aangepast: 20 september 2022 - 07:37

Redactie ID.nl

Het formulier waarmee je inhoud van Google kan laten verwijderen staat pas 3 dagen online, maar het bedrijf heeft in die periode al meer dan 12.000 aanvragen ontvangen van Europese burgers om gegevens met persoonlijke informatie te laten verwijderen. Dat heeft de internetonderneming laten weten aan het financiële nieuwsagentschap Bloomberg.

Haal je gegevens van Google met dit formulier

Google zette het formulier - waar een verzoek van verwijdering van zoekresultaten mee ingediend kan worden – online, omdat een Spanjaard de zoekmachinegigant voor de rechter sleepte. Het Europees Hof van Justitie bepaalde in deze zaak dat Europese burgers Google ertoe kunnen verplichten om gevoelige persoonsgegevens uit de zoekresultaten te verwijderen, mits deze informatie ontoereikend, irrelevant of buitensporig is.

Aanvraag

Kom je bij het googelen van je naam ook resultaten tegen waar je niet blij mee bent en voldoen deze aan een van de drie bovenstaande eisen? Dan kun je met behulp van dit formulier Google verzoeken ze weg te halen. Volgens de zoekmachinegigant wordt iedere aanvraag afzonderlijk behandeld en wordt daarbij steeds een afweging gemaakt tussen het recht op informatie en het recht op bescherming van persoonsgegevens.

Informatie

Let wel: ook al geeft Google gehoor aan je vraag, de informatie blijft wel gewoon op het internet staan. Alleen het linkje waarmee de zoekmachine naar de bron verwijst wordt weggehaald. 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten