Hack op PSN onderzocht door VS en UK

© CIDimport

Hack op PSN onderzocht door VS en UK

Geplaatst: 28 april 2011 - 09:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:27

Redactie ID.nl

Na het Verenigd Koninkrijk willen nu ook de Verenigde Staten onderzoek doen naar de hack van he

Na het Verenigd Koninkrijk willen nu ook de Verenigde Staten onderzoek doen naar de hack van het PlayStation Network van Sony. Een speciaal comité van het Huis van Afgevaardigden, maar ook de Amerikaans Overheid wil een onderzoek instellen.Ook een aantal openbaar aanklagers uit verschillende staten, waaronder Iowa, Connecticut, Florida en Massachusetts, zijn bezig te onderzoeken of ze Sony kunnen aanpakken. Diverse congresleden hebben aangedrongen op strengere wetgeving rondom het opslaan van persoonsgegevens.Verenigd KoninkrijkIn het Verenigd Koninkrijk wordt ook gekeken naar maatregelen om Sony aan te pakken. Het Engelse Information Commissioner's Office heeft contact opgenomen met Sony om na te gaan of het bedrijf nalatig is geweest.Reactie Sony

Ondertussen zegt Sony, en wel Patrick Seybold, enior Director, Corporate Communications & Social Media, dat de creditcardgegevens versleuteld zijn opgeslagen in een aparte database. De controlecode die achterop de pas staat wordt daarbij niet opgeslagen. Seybold zegt geen aanwijzingen te hebben dat de database met betaalgegevens gekraakt is, maar geeft wel toe dat de database met persoonsgegevens gekraakt is.

Sony belooft dat er maatregelen worden getroffen om herhaling te voorkomen. De gegevens worden onder andere extra beveiligd en verhuisd naar een veiliger locatie. Ook zullen leden van het PSN een nieuwe update moeten installeren, waarbij de leden gedwongen worden hun wachtwoord te wijzigen. Seybold verwacht tevens dat het PSN op 3 mei weer online is.

[Bron: Tweakers.net]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten