Hackers konden bespioneren via slimme stofzuiger LG 2017-10-27T13:20:41

NLZiet biedt voortaan ook live televisie aan

Bericht definitief verwijderen van WhatsApp nu mogelijk

Hackers konden bespioneren via slimme stofzuiger LG

Hackers konden bespioneren via slimme stofzuiger LG

Onderzoekers van Check Point hebben een kwetsbaarheid ontdekt in slimme apparaten van LG, waardoor hackers er op afstand in kunnen breken. Zo kunnen ze je bespioneren via je stofzuiger. Het lek is inmiddels wel verholpen.

De stofzuiger in kwestie is de Hom-Bot. Deze houdt niet alleen uit zichzelf de vloeren schoon, maar is ook uitgerust met een beveiligingscamera. Die stuurt een melding zodra beweging wordt gedecteerd. Via de SmartThinQ-app kunnen gebruikers op hun mobiele telefoon live meekijken. Maar je voelt hem al aankomen: door op die app in te breken, kunnen ook kwaadwillenden je huis inzien.

Niet alleen de Hom-Bot is kwetsbaar, ook andere apparaten die verbonden zijn met de app zijn gevoelig voor de zogeheten HomeHack. Zo zijn wasdrogers, magnetrons, vaatwassers en koelkasten van LG ook via de SmartThinQ-app te benaderen - en dus op afstand te bedienen door eventuele hackers. Voor zover bekend is er geen misbruik gemaakt van het lek.

Updaten

LG is in juni op de hoogte gebracht van het probleem en heeft het middels een app-update gelijk verholpen. Heb je versie 1.9.23 geïnstalleerd, dan hoef je je geen zorgen te maken om de hack. Ook is het aan te raden om de firmware van de LG-apparatuur zelf up-to-date te houden.

In onderstaande video zie je wat een hacker ziet zodra hij in je stofzuiger binnengedrongen is.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord