Hackers kraken Hello Kitty-website en stelen miljoenen gegevens 2015-12-21T09:13:51

Review: Synology DS216se

Xiaomi Mi Pad 2 draait zowel Android als Windows 10

Hackers kraken Hello Kitty-website en stelen miljoenen gegevens

Hackers kraken Hello Kitty-website en stelen miljoenen gegevens

Hackers zijn aan de haal gegaan met 3,3 miljoen accounts van sanriotown.com, de officiële fansite van Hello Kitty. Vermoedelijk betreft het veel inloggegevens van kinderen, gezien Hello Kitty vooral onder deze jonge doelgroep populair is.

Beveiligingsdeskundige Chris Vickery ontdekte de gestolen database. Naast e-mailadressen, wachtwoorden en geheime vragen met corresponderende antwoorden, ligt ook informatie als namen, geslacht, geboortedata, land van herkomst op straat.

Mensen die de website bezochten, wordt aangeraden hun wachtwoord te veranderen. Dezelfde accounts werden ook gebruikt voor hellokitty.com, hellokitty.com.sg, hellokitty.com.my, hellokitty.in.th en mymelody.com. 

Kinderen alweer hackdoelwit

De hack lijkt op de cyberaanval op VTech, de Chinese speelgoedfabrikant. Ook daarbij werden voornamelijk gegevens van kinderen gestolen. Die hack was wel een stuk omvangrijker en er zaten ook gestolen accounts van Nederlands kinderen bij. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord