Handgeschreven notities digitaal bijhouden met Evernote en Moleskine

© CIDimport

Handgeschreven notities digitaal bijhouden met Evernote en Moleskine

Geplaatst: 17 april 2014 - 12:57

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:45

Redactie ID.nl

Het is het allerhandigste: al je notities digitaal maken en bijhouden. Maar soms is het toch echt makkelijker om je notities gewoon met pen en papier op te schrijven. Alleen hoe houd je dan deze gemaakte notities bij?

Daar heeft Evernote iets op gevonden. Het is een samenwerking aangegaan met Moleskine en de twee bedrijven zijn samen Smart Notebooks gaan ontwikkelen. Die hebben nu een update gekregen. Elke pagina is nu onderverdeeld in twee secties, zodat je de mogelijkheid hebt om slechts een gedeelte van de pagina te delen met bijvoorbeeld je collega’s.

Afschermen voor je baas

In de praktijk komt het er op neer dat de pagina in twee delen is gesplitst. Het onderste gedeelte kun je zien als een persoonlijk gedeelte, waar je kunt schrijven wat je wilt zonder dat je bang hoeft te zijn dat je baas dit later onder ogen krijgt. Als je de pagina eenmaal hebt gescand met de Evernote app, stelt de dienst je de vraag of je alleen het bovenste gedeelte wilt delen, of de hele pagina. Als je voor de eerste optie kiest dan zullen de ontvangers alleen het bovenste deel van je notities kunnen lezen.

Niet goedkoop

Wat ook erg handig is, is dat alle notities die je inlaadt in Evernote door te zoeken zijn. Het maakt niet uit hoe slordig je schrijft, Evernote herkent woorden voor je. De notebooks zullen voor $32,95 worden verkocht. Dat is niet goedkoop, maar dat zijn de normale Moleskine-boekjes ook niet. En als je vervolgens nooit meer je notities vergeet, is dat het bedrag best waard, niet?

Bron: thenextweb.com

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten