Handige alternatieven voor WhatsApp 2017-05-18T10:46:30

Wereldwijde storing treft WhatsApp - Update

Max Stream EA8300 is betaalbare tri-band router

Handige alternatieven voor WhatsApp

Handige alternatieven voor WhatsApp

WhatsApp heeft regelmatig last van storingen, waardoor het misschien eens tijd wordt om naar alternatieven te kijken. Ook gezien het feit dat Facebook eigenaar is van de dienst, kan het voor veel mensen die gesteld zijn op hun privacy ook geen kwaad om eens verder te kijken. Computer Idee heeft een aantal handige WhatsApp-alternatieven voor je op een rij gezet.

Telegram

Telegram werd enorm populair toen bekend werd dat Facebook WhatsApp zou overnemen. De reden daarvoor is duidelijk: Telegram is een WhatsApp-kloon die op veel punten amper te onderscheiden is van het origineel. Afgezien van een blauwe basiskleur in plaats van groen zijn de gelijkenissen overduidelijk.

Daar kwam nog bij dat Telegram al vanaf het begin end-to-end-encryptie aanbood aan zijn gebruikers. Ook het feit dat er een desktopversie beschikbaar is die je kunt gebruiken zonder dat je daarbij je smartphone nodig hebt, is een handige functie.

Download Telegram voor iPhone, Android en Windows-desktop.
 

IMO Messenger

Tijdens de installatie op je telefoon wil de IMO-app veel toegang tot al je onderdelen, maar eenmaal geïnstalleerd en geactiveerd met je telefoonnummer, heb je een eenvoudige app tot je beschikking. Met IMO Messenger kun je onder meer videobellen (zowel individueel als naar groepen) en chatgroepen aanmaken. De camera-functionaliteit kun je aan je thuisscherm 'hangen', waardoor je snel een gesprek kunt voeren. IMO Messenger is vooral bedoeld voor groepsgesprekken, en kent minder functionaliteit dan Telegram of WhatsApp.

Download IMO Messenger voor iPhone, Android en Windows-dekstop.

Signal

WhatsApp mag dan tegenwoordig end-to-end-encryptie ondersteunen, er zijn apps die zich al veel langer bekommeren om de privacy van de gebruiker. Signal is daar het schoolvoorbeeld van. De app biedt gratis versleutelde chats en telefoongesprekken, en is daarmee een van de weinig apps die zowel privacy als de eindgebruiker belangrijk maken.

De app biedt alles wat je van een WhatsApp-concurrent mag verwachten: simpele chats, groepsgesprekken, oproepen in hoge kwaliteit en, niet onbelangrijk, een leeg prijskaartje. Signal is een prima app als je je privacy hoog in het vaandel draagt. Met een speciale add-on kun je Signal ook gebruiken op je desktop door middel van een plug-in voor Chrome.

Download Signal voor iOS en Android.

Viber

Viber lijkt in uiterlijk nog het meest op WhatsApp. De chat-dienst werkt op iedere mobiele telefoon, maar heeft als grote bonus daarnaast ook een desktop-client, en gebruikers van de dienst kunnen ook via VoIP gratis met elkaar bellen. Viber werkt net als WhatsApp met de telefoonnummers van je contactpersonen.

Lees hier meer over Viber

 

Google Hangouts:

De zoekmachinegigant probeerde met Hangouts een deuk te slaan in de dominante posities van WhatsApp en Viber, maar Hangouts moest ook direct de concurrentie met Facebook aangaan. Dat gebeurde met een goede app, die niet alleen instant-messaging mogelijk maakt, maar ook videobellen aanbiedt aan de gebruikers. Naast de andere gebruikelijke functies als het versturen van afbeeldingen en het voeren van groepsgesprekken, is het voornaamste voordeel toch wel dat je het met je Google-account kunt gebruiken - en die hebben veel mensen al.
 

Skype:

Vroeger werd Skype geprezen om zijn veiligheid en standaard-versleuteling, maar sinds Microsoft de VoIP-dienst overkocht is daar helaas een einde aan gekomen. Toch is Skype een goed initiatief voor WhatsApp, want de dienst is erg stabiel, en werkt niet alleen op iedere smartphone maar ook perfect op de desktop. Die dienst synchroniseren soms nog niet helemaal goed met elkaar, maar daar is met de laatste update wel verandering in gekomen. Daarnaast kun je met Skype niet alleen gratis naar andere Skype-gebruikers bellen, maar ook heel goedkoop naar vaste en mobiele nummers.
 

KiK:

Kik heeft geen desktop-versie, maar is wel te gebruiken met alleen een gebruikersnaam in plaats van een telefoonnummer. Als je dus huiverig bent dat je nummer in handen komt van iemand, is Kik een goed alternatief voor WhatsApp. Daarnaast lijkt Kik erg veel op zijn grote broer - de interface ziet er helder uit, en je kunt zowel prive- als groepsgespreken voeren, en daarbij afbeeldingen en video's naar elkaar versturen.


Helaas hangt het gebruik van chat-apps nog steeds vooral af van welke mensen de dienst gebruiken. Als geen van je vrienden de IM-app gebruiken die jij zou willen, heeft het weinig zin daar naar over te stappen en koppelen van verschillende chatdiensten is niet mogelijk.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord