Harlem Shake morgen op station Haarlem [UPDATE]

© CIDimport

Harlem Shake morgen op station Haarlem [UPDATE]

Geplaatst: 15 februari 2013 - 12:48

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:41

Redactie ID.nl

Het zal je vast niet ontgaan zijn; de Harlem Shake is de nieuwe internethype en moet het gangnam-dansje doen vergeten. In Nederland zal morgen om 14:00 het nieuwste dansje voor het oudste station van Nederland worden gedanst. Met toepasselijk het ‘Haarlem bord' op de achtergrond kan iedereen een paar seconden gek dansen tijdens de Haarlem Shake.

[UPDATE 18-02: Zie onderaan nieuwsbericht de video van de Haarlem Shake]

The Harlem Shake is een enorme hype op internet en doen ons de Gangnam Style en Kuikentje Piep (Pulcino Pio) alweer snel vergeten. We hebben al vele versies voorbij zien komen en iedereen doet er aan mee van Noorse militairen, Facebook-personeel tot Playboy Bunnies. Ook in ons eigen nuchtere kikkerlandje zien we vele versies op YouTube verschijnen. Opvallend is wel dat het voornamelijk mannen zijn die in de filmpjes opduiken. Het gros van de filmpje zijn opgenomen in een huiskamer- of kantooromgeving maar morgen is het de bedoeling dat grootster aan te pakken. Organisatoren Stefan en Lisanne roepen Harlem Shakers (of in dit geval dus eigenlijk Haarlem Shakers) op om het dansje te komen doen voor station Haarlem. Dresscode: Lekker over the top en gestoord. Om 14:00 gaat het evenement los.

Via Facebook kon men zich aanmelden maar aanmelden lijkt nu niet meer mogelijk, zelfs genodigden zijn al niet meer in staat anderen uit te nodigen. Wellicht dat de organisatie de omvang graag in de hand houdt en toch voor Project-X taferelen vreest als het  te groot wordt. 

The Harlem Shake

The Harlem Shake is een dans die in 1981 in Harlem New York ontstond door Al B (scheelt ook alweer slechts 1 letter met een Nederlandse rapper) en we later ook terugzagen in hiphop-video’s. Deze maand is het echter een ware rage geworden en dat komt door deze video waarin vier mannen op het nummer Harlem Shake van Baauer een dansje doen in bizarre outfits.

Het origineel

Baauer: Harlem Shake

Het complete nummer

Explosie Harlem Shake video's op YouTube

Op YouTube is er een overvloed aan variaties te vinden. In de regel begint het met iemand met een helm op die een simpel dansje doet waarbij de mensen eromheen met iets anders bezig zijn en hem niet lijken op te merken tot de muziek een bepaald punt bereikt. Iedereen doet er aan mee.

Van duo

Tot groep

Van kantoormedewerkers van Facebook en Google

Tot Noorse militairen:

Wie er niet genoeg van kan krijgen of inspiratie wil opdoen voor morgen kan zijn hart ophalen met onderstaande compilatievideo's (gebruik de getallen bovenin de video om van compilatie naar compilatie te gaan):

UPDATE 18-02:

De Haarlem Shake:

Met dank aan lezer Delal nog een  video van de Haarlem Shake van afgelopen zaterdag:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten