© CIDimport

Harry Potter-fans opgepast!

Geplaatst: 5 augustus 2011 - 12:18

Aangepast: 20 september 2022 - 07:36

Redactie ID.nl

Harry Potter-fans die niet kunnen wachten op de website Pottermore, moeten uitkijken dat ze niet opgelicht worden door cybercrimelen.

Harry Potter-fans opgepast!

Oplichters maken gretig gebruik van de hype rondom de Harry Potter-site Pottermore. De website gaat pas in oktober in de lucht, maar oplichters bieden al sinds een paar weken nepaccounts voor zo’n 100 dollar per stuk aan.

Trouwe fans staan hun gegevens en geld af, niet wetend dat ze opgelicht worden, in de hoop dat ze exclusieve toegang krijgen tot de bètaversie van de site. Ook beïnvloeden de cybercriminelen de zoekresultaten zodat bezoekers doorverwezen worden naar malafide websites die vol staan met malware.

De mensen achter Pottermore hebben aangegeven op de hoogte te zijn van de oplichtingpraktijken en proberen hiervoor te waarschuwen. Het is niet bekend hoeveel accounts nep zijn, want er zijn ook Harry Potter-fans die wél meerdere officiële bèta-accounts hebben en deze willen delen met andere fans.

Het team van Pottermore stelt dat het verkopen van accounts verboden is en verklaart: “We hebben het recht om elk Pottermore-account dat wordt verkocht te verwijderen.”

[Via: BBC]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten