Headset zorgt voor minder lichamelijke klachten

© CIDimport

Headset zorgt voor minder lichamelijke klachten

Geplaatst: 26 juni 2006 - 06:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:03

Redactie ID.nl

Een Deens-Duits onderzoek heeft aangetoond dat nek- en rugklachten door telefoneren op kantoor aanzienlijk verminderd kunnen worden door het gebruik van een headset. In 52 procent van de gevallen kunnen de klachten duidelijk verminderen en in 26 procent van de gevallen zelfs volledig verdwijnen.

Headset zorgt voor minder lichamelijke klachten

Een Deens-Duits onderzoek heeft aangetoond dat nek- en rugklachten door telefoneren op kantoor aanzienlijk verminderd kunnen worden door het gebruik van een headset. In 52 procent van de gevallen kunnen de klachten duidelijk verminderen en in 26 procent van de gevallen zelfs volledig verdwijnen. Het Deense GN Netcom liet twee onafhankelijke onderzoeken uitvoeren om na te gaan op wat voor manier ergonomie op de kantoorwerkplek het ontstaan van fysieke problemen voorkomt. Omdat het bedrijf headsets produceert, is het niet zo vreemd dat er daarbij vooral werd gekeken naar het verband tussen het gebruik van bureautelefoons en eventuele nek- en rugklachten. 

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die 2 tot 4 uur per dag telefoneren al binnen twee weken aanzienlijk minder rug- en nekklachten hadden wanneer ze een headset gingen gebruiken. Alleen al door het vervangen van de telefoonhoorn door een headset kan 30 procent van de klachten terug worden gebracht. Op de langere termijn kan volgens het Zweedse onderzoek zelfs nog betere resultaten worden geboekt. De testpersonen die langer dan een jaar een headset hebben gebruikt geven in merendeel (52%) aan dat de klachten significant minder zijn geworden. Ruim 26 procent van de ondervraagden is zelfs klachtenvrij.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten