Heel Nederland heeft een DigiD (nou ja, bijna …) 2019-04-17T11:12:02

Jetson Nano is Pi-concurrent van Nvidia

Insta360 Evo vouwt dubbel voor vr-beelden

Heel Nederland heeft een DigiD (nou ja, bijna …)

Heel Nederland heeft een DigiD (nou ja, bijna …)

Nieuws vanuit Den Haag: Logius, de dienst digitale overheid, deelt in zijn jaarverslag over 2018 cijfers over het gebruik van DigiD en MijnOverheid. Spoiler alert: ze nemen in populariteit toe.

Laten we maar meteen beginnen met DigiD (waarbij we, maar dat zal aan ons liggen, altijd meteen denken aan belastingaangifte doen. Inmiddels zijn er in Nederland 13,7 miljoen DigiD-accounts (1,5% meer dan een jaar eerder). In 2018 werd DigiD 308 miljoen keer gebruikt om in te loggen. Veel mensen denken dat een DigiD verplicht is, maar dat is niet zo. Wel wordt het zonder DigiD steeds moeilijker om te communiceren met de overheid. Wil je bijvoorbeeld belastingaangifte doen op papier, dan kan dat wel, maar dan moet je wel eerst een P-formulier aanvragen (via de Belastingtelefoon).

MijnOverheid

Ook de populariteit van MijnOverheid (de plek waar je kunt zien welke gegevens de overheid allemaal van je heeft en waar je post van de overheid digitaal kunt ontvangen) stijgt. In 2018 waren er 7,6 miljoen geregistreerde accounts, een toename van 10,1% ten opzichte van 2017. Er werden 82,1 miljoen digitale berichten afgeleverd.

Handig: een app!

Omdat we nu eenmaal steeds meer doen op onze smartphone, bestaan er inmiddels ook allerlei apps. De DigiD-app is inmiddels 2,19 miljoen keer gedownload (net iets vaker op iOS dan op Android). Voor de Berichtenbox-app staat de teller op 1,2 miljoen. Ook hier zien we iets meer iOS- dan Android-downloads.

Help!

In het jaarverslag staat ook informatie over de diverse helpdesks: zo kreeg die voor DigiD in 2018 992.664 telefoontjes, 50.960 mailtjes en 34.149 tweets. De meeste mensen die contact zochten hadden problemen met het activeren van hun DigiD (45.036 keer). De drukste dag was 5 maart Inderdaad, midden in de belastingaangifte-periode!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord