Help, de 06-nummers raken op!

© CIDimport

Help, de 06-nummers raken op!

Geplaatst: 12 oktober 2015 - 07:47

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:34

Redactie ID.nl

Mobiele 06-nummers raken langzaam maar zeker op. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Consument & Markt dit weekend in het AD. Steeds meer slimme apparaten hebben een sim-kaart nodig, waar het aantal 10-cijferige telefoonnummers bijna op is.

Inmiddels zijn er 54,4 miljoen 06-nummers in gebruik, van de in totaal 60 miljoen beschikbare nummers.

Domotica

Volgens de ACM krijgen te veel nieuwe apparaten een nieuw 06-nummer. Dat zijn niet alleen maar telefoons en tablets, maar ook navigatiesystemen en zelfs koelkasten of rookmelders worden steeds vaker uitgerust met een eigen sim-kaart voor mobiel internet.

Geen oplossing

Er is geen kant-en-klare oplossing in beeld voor wanneer de nummers op raken. Eén mogelijkheid is om nieuwe telefoonnummer uit te brengen, zoals in 1995 ook gebeurde. Toen werden alle Nederlandse telefoonnummers 10 cijfers, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De overgang kostte tientallen miljoenen guldens. Bovendien moesten duizenden bedrijven hun nieuwe nummer doorvoeren, wat ook voor het bedrijfsleven een zware slag was.

097-nummer

2 jaar geleden is wel een ander concept ingevoerd, het 097-nummer. Providers kunnen zulke sim-kaarten ook gebruiken voor domotica-apparatuur, maar die regel wordt nauwelijks gevolgd. De ACM zegt dat het in de toekomst scherp gaat controleren of mobiele providers die 097-nummers gaan gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten