‘Hema en Zopo belanden in telefonieoorlog over nieuwe smartphone’

© CIDimport

‘Hema en Zopo belanden in telefonieoorlog over nieuwe smartphone’

Geplaatst: 18 november 2014 - 12:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:06

Redactie ID.nl

Smartphone-fabrikant Zopo beweert dat de Hema het design van de smartphone heeft gebaseerd op zijn toestellen. Het Chinese bedrijf kopt op haar eigen homepage met een grote banner “De geruchten zijn waar. Hema H3 & Hema H5”. De Hema smartphones zouden volgens Zopo gebaseerd zijn op de ZP1000S en de ZP590 - twee budgettoestellen die in Nederland weinig bekend zijn.

De Hema introduceerde vorige week twee budgettelefoons die het onder eigen naam gaat produceren.

Zopo beweert nu dat de Hema de licentie van de telefoon onrechtmatig heeft gekregen. De Chinese fabrikant van de telefoons zou die licentie nooit aan de Hema hebben mogen verkopen.

Een woordvoerder van de Hema zet de beschuldiging weg als 'klinkklare onzin' en zegt het volgende over de aantijgingen van Zopo: “De smartphones zijn speciaal voor Hema ontworpen en geproduceerd. De Hema heeft hierbij exclusieve rechten gekregen van de producent om deze onder eigen merk te verkopen. Het heeft geen toestemming nodig van Zopo.”

Zowel Zopo als Hema overwegen juridische stappen in deze ‘telefonieoorlog’. Zopo omdat het boos is, de Hema omdat het vindt dat het ten onrechte wordt beschuldigd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten