HERE Maps voor Windows Phone stopt

© CIDimport

HERE Maps voor Windows Phone stopt

Geplaatst: 15 maart 2016 - 13:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:23

Redactie ID.nl

Het populaire HERE Maps stopt op Windows Mobile. De ontwikkelaars achter de veelgebruikte offline-kaarten-app geven aan dat HERE niet op Windows 10 te gebruiken is, en dat de ondersteuning voor Windows Phone 8 alleen beperkt blijft tot kritieke beveiligingsupdates. Dat is een grote klap voor Microsoft én voor fans van Windows Mobile, voor wie HERE Maps één van de belangrijkste redenen was om het besturingssysteem te gebruiken.

De ontwikkelaars kondigen dat aan in een blogpost.

Niet meer te gebruiken

Vanaf 29 maart zijn alle HERE-apps niet meer te downloaden in de Store voor Windows 10. Vanaf 30 juni zijn de apps helemaal niet meer te gebruiken op Windows 10 Mobile.

De apps blijven wel werken op Windows Phone 8, maar ook daar stoppen de ontwikkelaars met het doorontwikkelen van de app. Dat betekent dat de apps alleen nog de nodige veiligheidsupdates krijgen, maar extra features en uitgebreidere ondersteuning verdwijnen.

Teveel moeite om te ontwikkelen

HERE Maps was één van de populairste apps van Windows Phone

De makers zeggen dat de Windows 10-apps voor HERE een architectuur hebben die alleen te gebruiken is via een omweg. Die omweg wordt vanaf 30 juni niet meer ondersteund in Windows 10, waardoor de app compleet opnieuw opgebouwd zou moeten worden. Dat is te veel werk, zeggen de makers, dus is besloten dat niet te doen.

Voor Windows Phone 8 is die omweg niet relevant. HERE Maps zit bovendien zo diep in het mobiele besturingssysteem verweven dat het niet zomaar kan stoppen.

Fans

Het stoppen van HERE Apps is een klap voor fans van het mobiele besturingssysteem, zeker omdat Microsoft van plan is om uiteindelijk alle Windows Phone-toestellen over te zetten naar Windows 10. HERE Maps was altijd één van de populairste en meestgebruikte apps van het besturingssysteem, iets dat door de echte fans altijd veelvuldig werd verkondigd.

De makers merken overigens wel op dat veel belangrijke elementen van HERE tegenwoordig verwerkt zijn in Microsofts eigen Maps-apps. Ook zijn er veel alternatieven zoals Waze die die functies overnemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten