Het eerste Vine-filmpje uit de ruimte 2014-06-10T15:56:22

Verlamde tiener trapt WK af in robotpak

Hoofdtelefoon-special deel 2: de beste modellen tot de € 200,-

Het eerste Vine-filmpje uit de ruimte

Astronaut Reid Wiseman filmde het eerste Vine-filmpje vanuit ISS

Het eerste Vine-filmpje uit de ruimte Bron: Vine - Reid Wiseman

Je hebt miljoenen Vine-filmpjes van tieners die kunnen zingen en van tieners die denken dat ze kunnen zingen, van shopverslaafde meisjes en van gewiekste internetbedrijven. Maar er was nog nooit een Vine vanuit de ruimte verstuurd.

Rondje zon

Tot Reid Wiseman afgelopen weekend vanaf het Internationale Ruimtestation (ISS) een Vine verstuurde van een rondje van de aarde met een zon die niet onder gaat, iets dat alleen in de ruimte zichtbaar is. In het filmpje van zes seconden kun je de niet-ondergaande-zon zien omdat het ISS parallel langs de dag-nachtgrens vloog.

Vulkanen

De astronaut bevindt zich sinds 29 mei in de ruimte en twitterde eerder al prachtige foto’s van de noordkust van Australië, vulkanen in Chili, Chicago om vier uur ’s nachts, de Egyptische woestijn die grenst aan de Rode Zee en Trinidad en Tobago in het avondlicht, allemaal vanuit de ruimte genomen.

Space Oddity

Het is niet het eerste filmpje vanuit de ruimte dat zo goed werd bekeken: eerder coverde astronaut Chris Hadfield al David Bowies Space Oddity, maar dit filmpje moest offline worden gehaald vanwege auteursrechten. Ook het marswagentje de Curiosity wordt door miljoenen mensen gevolgd op Twitter. 

Bekijk de foto’s hier (credits van de Storify gaan naar Martine Steenvoort):


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord