Hi Young: Mobiel bellen voor kinderen

© CIDimport

Hi Young: Mobiel bellen voor kinderen

Geplaatst: 20 juni 2011 - 08:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:06

Redactie ID.nl

Hi Young is een prepaid-dienst van KPN waarmee kinderen leren omgaan met mobiel bellen. Diverse diensten zoals betaalde sms-diensten en commerciële 0909- en 0906-nummers zijn afgesloten. Zo houden ouders controle over de gemaakte telefoonkosten van hun kinderen.

Je kan je kind inschrijven door de Hi Young-dienst voor een gekochte prepaid Hi-simkaart te activeren. De telefoonkosten worden betaald per seconde, maar de eerste minuut kost altijd 35 cent. Verder zijn sms-jes 5 cent per bericht. Elke maand heeft het kind 2 gratis 'nood-smsjes' tot zijn beschikking die gebruikt kunnen worden als het beltegoed op is.

Budget-beheer
Binnenkort komt er ook een speciaal spaarprogramma, Budget Game. Daarmee leert je kind om slim met z’n PrePay-tegoed om te gaan en met alle budgetteren tips en tricks, wordt hij daar spelenderwijs steeds beter in. Met de punten kunnen dan weer extra gadgets worden gekocht.

Abonnement
Er is nog geen Hi Young abonnement, maar het is wel mogelijk om elke maand automatisch het beltegoed van je kind op te waarderen. Deze automatische betaling kan op elk moment stopgezet worden. Voor ouders is er een speciale pagina met uitleg over de dienst.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten