High-tech Barbie krijgt slim huis en eigen drone

© CIDimport

High-tech Barbie krijgt slim huis en eigen drone

Geplaatst: 15 februari 2016 - 07:49

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:36

Redactie ID.nl

Dat Barbie graag met haar tijd meegaat, weten we inmiddels. Daarom is het ook eigenlijk geen verrassing meer dat Mattel werkt aan een slim huis voor de pop. Daarnaast krijgt ze een eigen drone.

Mattel presenteert de high-tech Barbie-spullen op een groot speelgoedevenement in New York, de Toy Fair. De 'Hello Barbie Dreamhouse' is via wifi aan te sturen met een app. Lampen kunnen bijvoorbeeld aangezet worden met stemcommando's en de kleur van het licht is aan te passen via een smartphone. Net zoals we zelf doen met de Hue-lampen van Philips.

De speelgoedfabrikant zet de Hello-serie blijkbaar door, ook al kwam het bedrijf flink onder vuur te liggen bij de vorige poging. Eerder lanceerde Mattel Hello Barbie, een pop die in verbinding staat met internet. Kinderen kunnen zo een gesprek voeren met Barbie. Veel ouders vonden dat niet zo'n fijne ontwikkeling en probeerden de verkoop tegen te houden met online petities.

Droomdrone

Barbie krijgt er zelf ook speelgoed bij in de vorm van een drone, die anno 2016 natuurlijk niet in haar assortiment mag ontbreken. Deze zogenaamde Star Light Adventure RC Hoverboard is draadloos te besturen met een wel héél roze controller. Het blijft immers Barbie. Mattel brengt het futuristische speelgoed in de herfstperiode van dit jaar op de markt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten