High-tech thee zetten met futuristische waterkoker iKettle

© CIDimport

High-tech thee zetten met futuristische waterkoker iKettle

Geplaatst: 10 oktober 2013 - 10:16

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:07

Redactie ID.nl

Ontwikkelaars van slimme elektronica zoeken steeds weer naar nieuwe manieren om het leven gemakkelijker te maken met intelligente stukjes techniek. Gadgetfabrikant Firebox richt zich op de koffie- en theedrinker met de iKettle: een slimme Wi-Fi waterkoker.

De iKettle van fabrikant Firebox voegt zich bij het rijtje huishoudelijke apparaten die slimmer gemaakt worden door moderne technologie en interactie met smartphones. Zo bespraken we eerder bijvoorbeeld de Nest Protect, een slimme rookmelder die gebruikers ook via de smartphone waarschuwt voor rook. De iKettle doet hetzelfde, alleen dan voor gekookt water.

Wekkerfunctie

De slimme waterkoker verbindt met het draadloze internet en communiceert met de iKettle applicatie voor iOS en Android. Via deze applicatie kun je de iKettle zo afstemmen dat het apparaat bijvoorbeeld ’s ochtends om half acht het water gekookt heeft. Een wakker op je smartphone maakt je wakker en vraagt meteen of het water al gekookt mag worden.

Ideale temperatuur

Kies je ervoor om langer te blijven liggen, dan houdt de roestvrijstalen iKettle het water op de juiste temperatuur voor je favoriete drank. Zo hoort groene thee bijvoorbeeld op 80 graden gedronken te worden en is 95 graden de ideale temperatuur voor koffie. De Wi-Fi waterkoker is nu te bestellen via de website van Firebox en kost 118 euro plus verzendkosten. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten