Hillary Clinton juicht Twitter in Iran toe

© CIDimport

Hillary Clinton juicht Twitter in Iran toe

Geplaatst: 19 juni 2009 - 10:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 15:16

Redactie ID.nl

Hillary Clinton, de Minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, heeft zich uitgelaten over de rol die Twitter momenteel speelt in Iran. Na een bijeenkomst met de Minister van Buitenlandse Zaken van Israël sprak zei Hillary tegen de verzamelde journalisten dat het uiten van je mening een fundamenteel mensenrecht is.

Hillary Clinton, de Minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, heeft zich uitgelaten over de rol die Twitter momenteel speelt in Iran.

Na een bijeenkomst met de Minister van Buitenlandse Zaken van Israël sprak zei Hillary tegen de verzamelde journalisten dat het uiten van je mening een fundamenteel mensenrecht is. "De Verenigde Staten bevorderen het recht op vrije meningsuiting. Eén van de manieren om je mening te uiten is via Twitter. Deze manier is momenteel niet alleen heel belangrijk voor het Iraanse volk, maar voor steeds meer mensen overal ter wereld."

Op Twitter laten steeds meer mensen zien dat ze achter de oppositie in Iran staan. Dat doen ze door hun avatar te voorzien van een groene waas (de kleur van de oppositie). Daarvoor hoeft niet geknutseld te worden met Photoshop: via deze site kan dat automatisch. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten