Historypin maakt tijdreizen mogelijk

© CIDimport

Historypin maakt tijdreizen mogelijk

Geplaatst: 13 juli 2011 - 12:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:53

Redactie ID.nl

Met de Historypin website kun je zoeken op locatie en jaartal naar foto’s en verhalen uit het verleden. Als je altijd al hebt willen weten hoe jouw huis, buurt of stad er 40 jaar geleden uitzag, dan biedt Historypin je een kijkje in het verleden.

Historypin is een non-profit website en mobiele telefoon app die gericht is op het uitwisselen van foto’s  en verhalen tussen verschillende generaties met interesse in geschiedenis. Het idee achter Historypin is heel simpel: het gebruikt Google Maps om oude foto’s vast te ‘pinnen’ aan de juiste locatie. ('What Was There' doet ongeveer hetzelfde maar dan met de nadruk op gebouwen.)

Nationale bibliotheken en musea hebben de basis-content aangeleverd aan Historypin, maar het is bedoeld voor het publiek om zelf hun foto’s te plaatsen. Iedereen kan namelijk een foto ‘pinnen’ en voorzien van informatie en/of een verhaaltje over de foto en locatie. Het creëren van een verzameling van foto’s en verhalen bij een locatie in een bepaalde periode, is dan ook het uiteindelijke doel van Historypin. 

In de planning staat ook het ‘pinnen’ van audio- en videofragmentjes, zoals bijvoorbeeld beelden van de watersnoodramp (1953), maar ook een stukje van het concert van Jimi Hendrix in het Royal Albert Hall (1969) kan op die manier een aanvulling vormen voor Historypin.

[Via: Mashable]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten