Hobbysite schaatsen op natuurijs ijskoud succes 2013-11-04T17:24:19

Malware-schrijvers mikken op Ikea-klanten

Fraunhofer wil MPEG Surround als opvolger mp3

Hobbysite schaatsen op natuurijs ijskoud succes

Hobbysite schaatsen op natuurijs ijskoud succes

Toen het eind december begon te vriezen, wilde Erik Ekkel graag op natuurijs gaan schaatsen. Via Google zocht hij naar geschikte locaties, maar die kon hij niet vinden. Dat vond hij zo frustrerend, dat hij zelf een site opzette waarop in één oogopslag te zien is waar je in Nederland op natuurijs terecht kunt.

Toen het eind december begon te vriezen, wilde Erik Ekkel graag op natuurijs gaan schaatsen. Via Google zocht hij naar geschikte locaties, maar die kon hij niet vinden. Dat vond hij zo frustrerend, dat hij zelf een site opzette waarop in één oogopslag te zien is waar je in Nederland op natuurijs terecht kunt. Schaatsliefhebbers uit heel Nederland weten zijn site inmiddels te vinden: binnen een week tijd hebben ruim 20.000 mensen de site bezocht, en dat aantal stijgt met de dag!

"Toen ik met Google niets vond, ben ik lid geworden van schaatsforum.nl," vertelt Ekkel. "Daar vond ik een paar locaties. Toen heb ik besloten een Google Map te maken en alvast zelf locaties te plotten; vanaf het forum, uit websites van lokale kranten, enzovoorts. Op het moment dat ik ongeveer 50 locaties had, heb ik de kaart via mijn eigen website 'publiek' gemaakt en een link gepost in schaatsforum.nl.

Vanaf dat moment ging het snel: de site werd zelfs gelinkt op Buienradar.nl." Dat is ook goed te zien in de bezoekcijfers: die zijn sinds 29 december explosief gestegen: gisteren kwamen er zelfs 10.000 mensen een kijkje nemen. Het merendeel daarvan komt uit Nederland, maar er zijn ook bezoekers uit België, Duitsland, Groot-Brittannië en zelfs de Verenigde Staten!

Behalve dat mensen zoeken naar locaties bij hen in de buurt, kunnen ze ook geschikte schaatsplekken doorgeven aan Ekkel. Ook dat loopt als een tierelier. " Er staan inmiddels al 500 locaties op de kaart staan en ik krijg per uur zo'n 10 nieuwe mailtjes met opmerkingen en informatie," meldt Ekkel vanuit Nuenen. Waar het overigens op dit moment lekker vriest!

Klik hier voor de 

Natuurijs Nederland Winter 2008/2009

-site.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord