Hoe actief ben jij online?

© CIDimport

Hoe actief ben jij online?

Geplaatst: 14 april 2014 - 12:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:47

Redactie ID.nl

Zit jij wel heel erg vaak op internet, of valt het best mee? Met deze Zweedse plugin kun je kijken hoe actief je bent op het wereldwijde web.

Even de laatste blogposts lezen, nieuwsberichten bijhouden, een paar mooie plaatjes pinnen op Pinterest, een Tweet beantwoorden en een paar post liken op Facebook: je bent waarschijnlijk meer online dan je denkt. Zou je wel eens willen weten hoeveel tijd je eigenlijk kwijt bent op het wereldwijde web? Probeer dan deze Zweedse browserplugin eens.

Gebruiksvriendelijkheid websites

Je kunt de plugin vinden op de Zweedse website sufkoll.se. Het idee achter de app is dat iemand die online actief is goed weet hoe een optimale website eruit hoort te zien. De website is gestart als initiatief van Nackademnin, dat zich met de gebruiksvriendelijkheid van websites bezig houdt. 

Online gedrag onder de loep

Benieuwd hoe jouw surfgedrag eruit ziet? Dan kun je de plugin downloaden die beschikbaar is voor Chrome en Firefox. Je online activiteit wordt vervolgens beoordeeld op een schaal van low tot extreme. Als je verder naar onderen scrolt, dan krijg je de websites te zien die je het meest bezoekt, met daarbij het aantal bezoeken. Ook wordt je activiteit van afgelopen week in een grafiek weergegeven. Zo kun je precies zien wanneer je het meest online bent geweest. Je kunt de grafiek vervolgens downloaden en delen. 

Een troost

​Surf je toch iets meer dan je eigenlijk dacht? Een troost: je kunt de mensen van Nackademnin dan wel bijzonder goed helpen, aangezien je zoveel websites onder ogen krijgt. En dat is mooi meegenomen, niet?

Bron: Bright.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten