© CIDimport

Hoe misdadig is uw buurt?

Geplaatst: 23 mei 2006 - 09:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:07

Redactie ID.nl

Op de nieuwe site Misdaad-kaart.nl kunt u online bekijken welke overtredingen en misdaden er is een/uw woonplaats of buurt plaatsvinden. Om dat nóg duidelijker te maken, wordt de informatie ook verwerkt in een Google Maps-kaart. Zoeken kan op woonplaats (bijv. Amersfoort) of op postcode en huisnummer.

Hoe misdadig is uw buurt?

Op de nieuwe site Misdaad-kaart.nl kunt u online bekijken welke overtredingen en misdaden er is een/uw woonplaats of buurt plaatsvinden. Om dat nóg duidelijker te maken, wordt de informatie ook verwerkt in een Google Maps-kaart. Zoeken kan op woonplaats (bijv. Amersfoort) of op postcode en huisnummer. De website bevat nu al meer dan 35.000 misdaden, en wordt dagelijks met vele honderden nieuwe delicten aangevuld. Bron is de hermandad: Misdaadkaart.nl bevat en toont vrijwel alle misdaden die door de Nederlandse politie via persberichten worden verspreid. Bij elke misdaad wordt ook een grafiek getoond met alle vergelijkbare misdaden die in dezelfde woonplaats dit jaar zijn gepleegd.

Omdat alle misdaden doorzoekbaar zijn, kan Misdaadkaart.nl een handig hulpmiddel zijn voor huizenzoekers die graag willen weten of hun toekomstige woning zich in een veilige buurt bevindt.
Nieuwe misdaden kunnen ook automatisch ontvangen worden via een dagelijkse e-mailservice, rss-feed of nieuws-ticker. Afhankelijk van het beleid van het politiekorps kan het overigens voorkomen dat niet alle misdaden of overtredingen worden gepubliceerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten