Hoe techbedrijven de slachtoffers in Nepal helpen

© CIDimport

Hoe techbedrijven de slachtoffers in Nepal helpen

Geplaatst: 29 april 2015 - 07:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:39

Redactie ID.nl

De aardbeving in Nepal heeft inmiddels al meer dan 5000 slachtoffers geëist. Verschillende organisaties schieten de lokale bevolking te hulp, maar ook techbedrijven steken de handen uit de mouwen. En zo help je zelf ook een handje.

Een donatie leveren doe je van alle techbedrijven het gemakkelijkst via Facebook. Bovenaan je nieuwsoverzicht word je er al op geattendeerd te doneren voor Nepal. Zie je dat bericht niet, dan kun je ook rechtstreeks naar deze pagina surfen.

Hoe techbedrijven de slachtoffers in Nepal helpen-15804401

© CIDimport

Alle donaties gaan volledig naar het International Medical Corps. Het bedrag dat wordt opgehaald, wordt door Facebook verdubbeld (tot 2 miljoen dollar). Doneren kan zowel via PayPal als via je creditcard. Volgens Facebook wordt deze informatie verder niet gedeeld met derden.

Google

Eerder al riep Facebook een speciale 'Safety Check' pagina in het leven, die slachtoffers elkaar gemakkelijk in contact liet brengen. Google doet iets soortgelijks met de Person Finder. Deze tool wordt vaker ingezet bij rampen en laat je onder andere een database met namen doorzoeken.

Apple

Ook Apple laat je doneren, maar dan aan het Amerikaanse Rode Kruis. Dat gebeurt via iTunes, waar geregeld een reclamebanner voorbij komt. Tik er op om naar de speciale donatiepagina te gaan. Het gedoneerde bedrag wordt gezien als iTunes-aankoop en wordt afgeschreven van je creditcard. Doneren kan ook via de app van het Rode Kruis zelf.

Hoe techbedrijven de slachtoffers in Nepal helpen-15804402

© CIDimport

Twitter

Twitter zet de kracht van hashtags in en promoot in en rond het getroffen gebied de hashtag #NepalQuakeRelief. Deze linkt door naar de account @InCrisisRelief, een hulporganisatie die Twitter gebruikt om te informeren over de huidige stand van zaken in Nepal.

Microsoft

Microsoft helpt door Skype-gesprekken binnen Nepal gratis te maken. Daarnaast doneert het bedrijf zelf nog een miljoen dollar, in de vorm van geld, technologie en veiligheidsdiensten.

Giro 555

Tenslotte zet Giro 555 sociale media in om het speciale rekeningnummer onder de aandacht te brengen. Je kan daar zelf aan meedoen door de Facebookpagina van Giro 555 te 'liken' of @giro555 te volgen op Twitter. Ook tweets met #giro555 + #NLhelptNepal worden gewaardeerd, en er is een e-mailhandtekening te downloaden. Doneren doe je vervolgens gewoon via je bank.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten