Hoe verwijder je de overstap-notificaties van oudere Internet Explorers

© CIDimport

Hoe verwijder je de overstap-notificaties van oudere Internet Explorers

Geplaatst: 12 januari 2016 - 07:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:53

Redactie ID.nl

Microsoft stopt met de ondersteuning van alle versie van Internet Explorer onder de 11. Bovendien tonen oudere browsers dan IE 11 (zoals IE 8 of 9) voortaan een melding waarin je wordt aangeraden over te stappen naar een andere browser. Mocht je dat nou écht niet willen (wat je overigens wel afraden) dan kun je dat hier uitzetten.

Microsoft raadt zelf aan om over te stappen naar Internet Explorer 11, de meest recente versie van de browser. Als je op Windows 10 zit, kun je het beste de nieuwe browser Edge gebruiken.

Let wel op: Oudere browsers kampen vaak met veiligheidsproblemen waardoor je slachtoffer kunt worden van malware-aanvallen. Het is daarom wel aan te raden te updaten naar een moderne browser.

Open het register door regedit te typen in het startmenu van Windows en op Enter te drukken. Aan de linkerkant ga je in de mappenstructuur naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl.

Rechtermuisklik en kies hier Nieuw en sleutel. Noem deze FEATURE_DISABLE_IE11_SECURITY_EOL_NOTIFICATION. Er komt een map bij. Rechtermuisklik binnen deze map en kies voor Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde. Noem deze iexplore.exe en druk op Enter.

Klik met de rechtermuisknop op iexplore.exe en zet de waardegegevens op 1. Kies voor OK en herstart de browser.

Hoe verwijder je de overstap-notificaties van oudere Internet Explorers-15767188

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten