Hoe volg je Apples iPhones 6s-presentatie live?

© CIDimport

Hoe volg je Apples iPhones 6s-presentatie live?

Geplaatst: 9 september 2015 - 07:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:50

Redactie ID.nl

Apple geeft vanavond een groot evenement waarin het onder andere een nieuwe iPhone en een nieuwe iPad presenteert. Hoe volg je Apples presentatie van de nieuwe iPhone 6s live?

Apple zendt een livestream uit van zijn evenement, dat om 19.00 uur Nederlandse tijd begint in Cupertino.

De livestream is te vinden op Apple.com/Live.

Let wel op: Je hebt daar een Apple-apparaat voor nodig. Je kunt de livestream alleen volgen als je de volgende specificaties hebt:
 

  • iPhone/iPad/iPod Touch met Safari en iOS 7.0 of hoger

  • Mac met OS X v10.8.5 en Safari 6.0.5 of hoger

  • Pc met Windows 10 en Edge (de browser)

  • Apple TV 2 of 3 met versie 6.2 of hoger

Als je het evenement via Apple TV kijkt, gaat dat dit jaar anders dan voorgaande jaren. Je moet daarvoor eerst het speciale 'Apple-evenementen'-kanaal opzoeken in de lijst met programma's.

Windows (10)

Opvallend is dat dit de eerste keer is dat Apple zijn evenement ook live beschikbaar maakt voor Windows-gebruikers. Voorgaande jaren was dat nooit mogelijk, en kon je de presentatie alleen kijken op een Apple-apparaat.

Dat kwam omdat Apple voor zijn livestream een eigen codec gebruikt, 'HTTP Live Streaming'-technologie, en die was nooit beschikbaar op Windows. De nieuwe Edge-browser ondersteunt die codec echter wel, dus kun je ook op Windows naar het evenement kijken - mits je bent overgestapt naar Windows 10.
 

Wat wordt er aangekondigd?

Tijdens het evenement gaat Tim Cook een flink aantal nieuwe producten aankondigen. Daaronder zitten een nieuwe iPhone, een grotere iPad, een nieuwe Apple TV, en een nieuw besturingssysteem voor de Apple Watch.

Onze collega's van PCM bekeken vorige maand al wat we nu al weten of de iPhone 6S, en zelf keken we al naar al het nieuws rondom de nieuwe grotere iPad Pro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten