Hoesje voegt e-ink scherm toe aan iPhone 7

© CIDimport

Hoesje voegt e-ink scherm toe aan iPhone 7

Geplaatst: 11 oktober 2016 - 05:37

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:57

Redactie ID.nl

De Apple iPhone 7 krijgt dankzij een hoesje een tweede scherm. Een e-ink exemplaar welteverstaan, waarop je bijvoorbeeld boeken kan lezen. Het hoesje kost 99 dollar.

E-ink schermen worden vooral gebruikt voor e-readers omdat ze enkel zwart en wit laten zien, en een lage responstijd hebben. Er wordt daarom weinig stroom verbruikt. Maar voor smartphones zijn e-ink schermen onhandig omdat ze geen kleur tonen en niet geschikt zijn voor video. Een accessoiremaker brengt nu een hoesje uit voor de iPhone 7, waarbij er aan de achterkant een 4,3 inch e-ink scherm geplaatst is. Die staat via Bluetooth met de smartphone in verbinding en laadt op met een aparte magnetische oplader.

Het e-ink scherm laat je zwart-wit-foto's bekijken, notificaties en je agenda checken en e-books lezen. Hij komt binnenkort uit in de Verenigde Staten en kost 99 dollar.

Yotaphone 2

Er is ook een smartphone met een geïntegreerd e-ink scherm aan de achterkant. De Yotaphone 2 heeft een 4,7 inch scherm, met aan de voorkant een kleurenscherm met Full-HD resolutie (eveneens 4,7 inch groot). In Nederland kun je de - niet zo populaire - telefoon kopen voor 250 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten