Hoeveel zoekmachines gebruikt u?

© CIDimport

Hoeveel zoekmachines gebruikt u?

Geplaatst: 4 mei 2006 - 06:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:10

Redactie ID.nl

Vraag mensen naar hun favoriete zoekmachine en het antwoord zal al snel luiden: Google. Maar als we afgaan op de resultaten van een recent Engels onderzoek, dan moeten we concluderen dat Google misschien wel favoriet is, maar dat dat niet betekent dat andere zoekmachines niet gebruikt wordten.

Hoeveel zoekmachines gebruikt u?

Vraag mensen naar hun favoriete zoekmachine en het antwoord zal al snel luiden: Google. Maar als we afgaan op de resultaten van een recent Engels onderzoek, dan moeten we concluderen dat Google misschien wel favoriet is, maar dat dat niet betekent dat andere zoekmachines niet gebruikt wordten. Uit dat onderzoek blijkt namelijk dat maar 24% van de Engelse internetters zich beperkt tot één zoekmachine. Sterker nog: één op de vijf ondervraagden gebruikt zelfs vier of méér zoekmachines! Ook opvallend is dat de ondervraagden het aan zichzelf wijten als ze de gezochte informatie niet vinden. 36% denkt dan verkeerde zoektermen ingetikt te hebben, terwijl 32% zichzelf verwijt naar té specialistische informatie gezocht te hebben. Slechts één op de twaalf ondervraagden legt de schuld bij de zoekmachine zelf.

Ook werd nog gevraagd hoeveel zoektermen men gemiddeld intikt. 68% gebruikt er minimaal twee; van deze groep tikt 40% minimaal dríe zoektermen in.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten