Hoge harddisk-prijzen nog tot 2013 2013-11-04T16:18:07

Loe de Jong-werk nu te downloaden

Motorola wint patentzaak tegen Apple

Hoge harddisk-prijzen nog tot 2013

Hoge harddisk-prijzen nog tot 2013

Door de recente overstromingen in Thailand, kampen harddisk-fabrikanten met voorraadtekorten omdat fabrieken stilliggen. Volgens de meest actuele schattingen zal de situatie pas in 2013 weer hersteld zijn.

Eerder werd 2012 nog genoemd als jaar waarin de productie weer op peil zou komen maar onderzoeksbureau IDC gaat uit van 2013. Het ergste zou wel na februari 2012 voorbij moeten zijn, maar het duurt volgens IDC nog tot 2013 voordat het helemaal hersteld is. Apple heeft nu problemen met het leveren van hun 2TB iMacs, Lenovo heeft ook al zijn zakelijke klanten geïnformeerd dat ze geen 7200 rpm harde schijven meer kunnen leveren en dat ze alleen nog 5400 rpm-schijven kunnen leveren. Western Digital zag zelfs 75% van hun productiecapaciteit verloren gaan door de overstromingen in Thailand.

De eerste fabrieken zijn inmiddels drooggelegd en beginnen langzaam aan weer harde schijven te produceren. De prijzen van harde schijven zullen dus waarschijnlijk niet binnen afzienbare tijd weer gaan dalen. Wellicht dat deze situatie de populariteit van Cloud-diensten zal doen toenemen.

[Via: Guru3D]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord