HogeNood wc-app wint publieksprijs

© CIDimport

HogeNood wc-app wint publieksprijs

Geplaatst: 27 januari 2012 - 07:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:30

Redactie ID.nl

Een app waarmee de dichtstbijzijnde openbare toilet of semi-openbare toilet kan worden gevonden, heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de Nationale App Prijs, een nationale ontwikkelwedstrijd voor mobiele applicaties.

De HogeNood app, momenteel alleen voor Android maar een iPhone-versie is op komst, is ontwikkeld door Bastiaan Meindersma (25), Brian Vink (25) en Hjalmar Duif (24) als schoolproject van hun studie bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Minister Verhagen van Economische Zaken reikte de prijs uit. Het slim gebruik van openbare gegevens waar mensen in het land hun voordeel mee kunnen doen, zorgde ervoor dat de app heeft gewonnen. De studenten ontvingen ieder 1500 euro. Verhagen liet weten dat de Nationale App Prijs (vervolg op 'Apps voor Nederland') voor slimme toepassingen van overheidsdata voortaan jaarlijks zal worden toegekend.

HogeNood wc-app wint publieksprijs-16256523

© CIDimport

Vistory winnaar Nationale App wedstrijd

De HogeNood app won de publieksprijs. De jury bekroonde bij deze eerste Nationale App wedstrijd Vistory. Deze app kan historische beelden oproepen bij bijvoorbeeld een stadswandeling. Het zilver ging naar OCO-scholenzoeker die mensen kan helpen bij het maken van een keuze in het aanbod van onderwijs. Brons was er voor Sola, waarmee mensen kunnen zien of het plaatsen van een zonnepaneel op hun dak rendabel is. De jury beoordeelde de apps op originaliteit, gebruiksvriendelijkheid, maatschappelijke en economische waarde en relevantie voor ondernemers, burgers en lokale overheden.

[Via: Imagzin]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten