Hogeschool Utrecht verbiedt horloges tijdens tentamens

© CIDimport

Hogeschool Utrecht verbiedt horloges tijdens tentamens

Geplaatst: 13 januari 2015 - 13:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:38

Redactie ID.nl

De Hogeschool Utrecht verbiedt het dragen van horloges tijdens examens. De school is bang dat leerlingen spieken tijdens tentamens, en zegt daarom dat alle horloges af moeten voor het beginnen van een toets.

Dat blijkt uit een mail die studenten van de school hebben ontvangen. Daarin staat te lezen dat het vanaf de aankomende periode niet meer is toegestaan om 'beeld- en geluidsdragers' mee te nemen tijdens een tentamen. Studenten mochten ook al geen mobiele telefoon op tafel hebben, die regel was al langer bekend.

"Hetzelfde geldt voor een Smartwatch, Googleglass (sic) en andere beeld- en geluidsdragers. Als (...) die wel in beeld zijn, wordt dat beschouwd als onregelmatigheid."

Moeilijk onderscheid maken

Het is volgens de opleiding vaak moeilijk te zien wanneer iets een smartwatch is en wanneer niet. Overigens is de Hogeschool Utrecht niet de eerste opleiding waar polsklokjes in de ban worden gedaan, want ook op alle InHolland-opleidingen mogen leerlingen geen horloge meer om tijdens tentamens. Dat gebeurt al sinds november, zegt een woordvoerster.

Klok

Volgens de school maakt het helemaal niet uit dat leerlingen geen horloge meer mogen dragen - er hangt namelijk gewoon een grote klok in de examenzaal.

De Hogeschool Utrecht was vanmiddag nog niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten