Honderdduizenden euro’s aan Bitcoins buitgemaakt

© CIDimport

Honderdduizenden euro’s aan Bitcoins buitgemaakt

Geplaatst: 7 november 2013 - 09:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:55

Redactie ID.nl

Het is hackers gelukt een online Bitcoin-portemonnee te kraken. In de digitale portefeuille konden gebruikers hun Bitcoins opslaan om er vervolgens op internet aankopen mee te doen. De aanvallers hebben voor ruim 800.000 euro aan Bitcoins gestolen.

De gekraakte portemonnee stond op de website Inputs.io, een online dienst die stond aangeschreven als veilige internetportefeuille. Hackers wisten het hostingaccount echter te kraken door verschillende e-mailadressen te kapen. Uit een verklaring van Inputs.io blijkt dat een aantal van deze mailaccounts zo verouderd waren, dat het voor de hackers eenvoudig was om de wachtwoorden ervan opnieuw in te stellen.

Het lukte de internetdieven hierdoor om 4.100 Bitcoins te stelen, wat met de huidige wisselkoers neerkomt op ruim 800.000 euro. Gebruikers van een populair Bitcoin-forum geloven niet dat de Bitcoins gestolen zijn en waarschuwen dat het gebruik van internetportemonnees over het algemeen onveilig is.

Ook in Nederland te gebruiken

De volledig digitale valuta bitcoin is al via verschillende online wisseldiensten te verkrijgen. Hiermee kunnen euro’s – maar ook andere valuta’s – omgezet worden in de digitale munteenheid. De meeste webwinkels accepteren bitcoins echter nog niet als geldig betaalmiddel. In Nederland is Thuisbezorgd.nl nu één van de eersten, maar sommige cafés staan ook al bitcoinbetalingen toe. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten