Honderden Android-apps uit Play Store verbannen 2020-02-24T11:18:22

Podcasts zoeken

Werk wél soepel met Excel: boek + online cursus

Honderden Android-apps uit Play Store verbannen

Honderden Android-apps uit Play Store verbannen

Google heeft krap 600 Android-apps uit de Play Store gehaald die na installatie te opdringerig adverteerden. De makers achter deze apps zijn ook van de downloadwinkel verbannen.

Veel gratis apps tonen reclame, maar sommige slaan daar te ver in door. Tot op het punt dat je zelfs advertenties te zien krijgt buiten het gebruik van de app om. Of denk aan banners waarbij niet duidelijk is waar je op moet tikken om de reclame weg te krijgen. Voor je het weet, tik je verkeerd en opent er weer een andere pop-up.

Dit gaat tegen de regels van Google in, en daarom moet het bedrijf hier geregeld tegen optreden. Een van de grootste boosdoeners bleek dit keer de Chinese app-ontwikkelaar Cheetah Mobile. Alle apps van dit bedrijf zijn om bovenstaande reden inmiddels niet meer te downloaden, het waren er zo'n 45 stuks in totaal.

Miljarden downloads

Hoewel de apps verder niet bij naam worden genoemd, is wel bekend dat de 600 stuks gezamenlijk meer dan 4,5 miljard keer zijn gedownload. De makers ervan zouden mogelijk samenwerken aan manieren om detectie door Google tegen te gaan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord