Honderden klassieke arcadegames online gezet

© CIDimport

Honderden klassieke arcadegames online gezet

Geplaatst: 3 november 2014 - 07:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:15

Redactie ID.nl

The Internet Archive heeft meer dan 900 klassieke arcadegames op internet gezet, die in de browser te spelen zijn. De instantie, die zich bezig houdt met archiveren van websites, heeft daarvoor een speciale webpagina in het leven geroepen.

Via deze website kun je honderden klassieke games spelen die je vroeger op de oude arcadekasten kon doen. In het overzicht zitten games van Capcom, Atari en Sega, zoals Jazz Jackrabbit en Frogger.

Onduidelijke toetsenbordbediening

De games zijn allemaal te spelen in de browser zelf, en kunnen met een toetsenbord worden bediend. Daarbij moet je wel rekening houden met flink wat onduidelijkheid, want in de meeste gevallen wordt er niet gezegd welke knoppen voor welke acties zorgen. Ook bevatten de games vaak nog een hoop bugs - maar dat hoort er natuurlijk een beetje bij.

Emulator

De games werken via een speciale emulator die is gebaseerd op Javascript. Daarmee kunnen diverse computersystemen worden nagebootst in de browser zonder dat daar een plugin voor nodig is.

Internetarchief

De oude arcadegames worden beschikbaar gesteld door The Internet Archive, een stichting die als doel heeft om alle webpagina's op internet te indexeren. In de toekomst moeten er nog meerdere arcadegames online worden gezet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten