Hongerstaking tegen Google in China

© CIDimport

Hongerstaking tegen Google in China

Geplaatst: 9 november 2010 - 09:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:33

Redactie ID.nl

Een groep van 200 advertentieverkopers van zeven advertentiebureaus in China protesteren tegen Google voor het beëindigen van de samenwerking.

Een groep van 200 advertentieverkopers van zeven advertentiebureaus in China protesteren tegen Google voor het beëindigen van de samenwerking. 40 van de 200 advertentieverkopers zijn zelfs in hongerstaking gegaan.

In september liet Google weten de samenwerking te beëindigen. De bedrijven beweren echter nooit de reden van beëindiging gehoord te hebben van Google. Wel zijn er gesprekken geweest met Google maar zonder resultaat. De zeven bedrijven stuurden zelfs een open brief naar de oprichters van Google; Larry Page en Sergey Bin om in de zaak te bemiddelen.

De bedrijven werkten al zo'n 4-5 jaar samen met Google. De advertentieverkopers eisen een excuus en een compensatie van 7 miljoen dollar. Google zegt nog steeds achter het besluit te staan en dat er verschillende redenen zijn voor het beëindigen van de contracten. De zoekgigant geeft aan op zoek te zijn naar nieuwe partners om een nog betere dienst te kunnen bieden aan zijn adverteerders.

[Via PCWorld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten