Honor brengt goedkope T1-tablet uit in Nederland

© CIDimport

Honor brengt goedkope T1-tablet uit in Nederland

Geplaatst: 15 december 2014 - 09:40

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:50

Redactie ID.nl

Als je nog een goede budgettablet zoekt voor de kerstdagen, heeft Honor misschien een goede oplossing voor je. De Chinese fabrikant brengt namelijk vanaf vandaag zijn T1-tablet uit voor slechts 130 euro.

Daarvoor krijg je een tablet die is gebaseerd op een model van Huawei, het moederbedrijf van Honor. De T1-tablet heeft een scherm van 8 inch met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Het apparaat heeft een opslagcapaciteit van 8 GB, maar dat is met een micro-sd uit te breiden.

Specs

Aan de binnenkant komt de tablet met een 1,2 GHz processor en 1 GB aan werkgeheugen, wat niet erg snel is voor tablets. Bovendien draait de tablet nog steeds op een verouderde versie van Android, namelijk 4.3. Ook de accuduur is niet heel erg goed - je krijgt er maar 4,800mAh uit - daarmee kun je het apparaat een dag intensief gebruiken.

Budgettoestellen

Daarvoor hoef je wel weinig te betalen, en dat is het grote voordeel van de T1: hij kost slechts 129,99. Daarmee krijg je betere specificaties dan veel andere toestellen in die prijsklasse. Honor is een dochteronderneming van het Chinese Huawei, dat probeert met lage prijzen te concurreren met high-end-toestellen als de Galaxy's van Samsung of de iPhone. Het bedrijf komt zelf ook uit China, maar probeert langzaam maar zeker voet aan de grond te krijgen in Europa.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten