Hooikoorts-gadget Nosee onthuld 2014-07-31T12:11:47

Nederland krijgt ook gratis mobiel internet met FreedomPop

Denemarken zet snelheidsrecord data-overdracht

Hooikoorts-gadget Nosee onthuld

Stuurt waarschuwingen naar je smartphone

Hooikoorts-gadget Nosee onthuld

Technologiebedrijf 383 Labs onthult Nosee, een gadget voor hooikoortspatiënten. Door deze in de achtertuin te plaatsen meet deze veel gerichter de pollen in je omgeving en ben je niet langer afhankelijk van weerberichten, die informatie geven over grotere gebieden.

Nosee werkt dankzij wifi in combinatie met een app voor je smartphone. Daarop komt de informatie binnen, zonder dat je naar buiten hoeft te gaan.

Ook kan de app een waarschuwingssignaal afgeven als je de buitenlucht op bepaalde momenten en plaatsen beter kunt vermijden.

Experiment

De gadget is nog lang niet af en hoe deze vorm gaat krijgen staat nog niet vast. Nosee zou bijvoorbeeld ook contact kunnen maken met andere draagbare gadgets, zoals smartwatches.

Ook noemt het bedrijf lampen als voorbeeld, die van kleur kunnen veranderen zodra het aantal pollen boven een bepaald percenage uitstijgt. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord