© CIDimport

Hotmail wordt Outlook.com

Geplaatst: 1 augustus 2012 - 07:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:13

Redactie ID.nl

In een poging de opmars van Gmail te stuiten heeft Microsoft het uiterlijk van Hotmail drastisch aangepast. Tegelijk verandert de naam naar Outlook.com. De manoeuvre komt niets te vroeg.

In een poging de opmars van Gmail te stuiten heeft Microsoft het uiterlijk van Hotmail drastisch aangepast. Tegelijk verandert de naam naar Outlook.com. De manoeuvre komt niets te vroeg. Hotmail is nu nog de grootste online maildienst ter wereld (met ongeveer 36 procent van de markt), maar Gmail rukt snel op (nu al 31 procent). Yahoo Mail is overigens nog net tweede met 32 procent.
Met de naam Outlook.com hoopt Microsoft voort te borduren op het succes van het gelijknamige Office-onderdeel. Een andere factor die de populariteit van de nieuwe dienst moet bevorderen is de integratie met sociale netwerken als Facebook, Twitter en LinkedIn. Zo is het mogelijk om van een contactpersoon die een mailtje stuurt, meteen ook zijn of haar nieuwste berichten op die netwerken te zien.
Hoewel de omschakeling pas volgend jaar definitief zijn beslag krijgt, kunnen gebruikers nu al overstappen naar de nieuwe dienst door op www.outlook.com in te loggen met hun bestaande Hotmail- of Live-account. Wie dat account overigens wil omzetten naar een gelijkluidend Outlook-account, zal moeten opschieten. De vijf adressen die wij probeerden waren vanmorgen al vergeven…

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten